Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Áprilistól Adyváros és Nádorváros nagy részén is fizetni kell a parkolásért

  

Április elsejétől új fizetőparkoló-zónák lesznek Nádorváros keleti és Adyváros északi részén, valamint a Szent István-lakótelepen. A győri közgyűlés tavaly június 28-án fogadta el a helyi parkolási rendelet módosítását.

Az új szabályozás értelmében április 1-jétől bővül a felszíni fizetőparkoló-hálózat Adyváros és Nádorváros egyes részein. Az új nádorvárosi és adyvárosi fizetős parkolók a III. zónába tartoznak, ahol munkanapokon 8 és 18 óra között óránként 320 forint a parkolás. Szombaton és vasárnap továbbra is ingyenes.

A Szent István úti lakótelep bővítéssel érintett része (a Kamara utca–Szent István út–vasút által határolt terület) a II. övezeti besoroláshoz tartozik, itt április elsejétől munkanapokon 8 és 18 óra között, valamint szombaton 8-tól 14 óráig 440 forintot kell fizetni óránként a parkolásért.

Parkolójegyet a kihelyezett jegykiadó automatákból lehet vásárolni, illetve mobiltelefonos díjfizetésre is lesz lehetőség. A díjkötelessé vált területen élők jogosultak lakossági parkolási bérlet vásárlására. Havi bérlet 1000 forintért, negyedéves 3000 forintért, éves bérlet 12 000 forintért váltható.

Győr fizetős parkolási térképe – III/C övezet – érvényes április 1.

Győr fizetős parkolási térképe – III/D övezet – érvényes április 1.