Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ököllel ütötte meg mentőst és tört-zúzott a kórházban a fiatal férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfival szemben, aki bántalmazta az őt kórházba szállító mentőst és megrongálta a kórház egyik ablakát, hogy kiugorhasson azon, majd egy ajtót betörve távozott a kórházból.

A vádirat szerint a férfi tavaly tavasszal nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, nyugtatókkal. Emiatt öntudatlan állapotba került, ezért őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Ellátása során ököllel arcon ütötte a mentőtechnikust.

A kórházban a férfi a kórterem ablakát rögzítő láncot elszakította, majd kiugrott a kórház belső udvarára. A belső udvarról az épületbe úgy jutott be, hogy betörte az egyik ajtó alsó ablakát, majd ezt követően távozott az épületből.

Hat héttel későbbi elfogásakor a férfi biológiai mintájából amfetamin származékok voltak kimutathatók.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, kisebb kárt okozó rongálás vétségével és kábítószer-birtoklásának vétségével vádolja. Vele szemben hét és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható a halmazati szabályok alapján.