Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége azokat a mindennapi hősöket szeretné a többiek számára bemutatni, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag.

A tizennegyedik alkalommal átadott díjat 2022-ben Balázs Gábor és Sinkó Gergő, a Most-Épker csoport alapítói kapták.

Gábor és Gergő fiatal koruk ellenére egy hagyományos (építőipari) területen indították el vállalkozásukat, ahol kevés a fiatal és óriási a verseny, mert nagy halak vannak jelen, így az érvényesülés számukra igazi kihívás. Figyelemre méltó a társadalmi szerepvállalásuk, amely már nagyvállalati szinten működik. Támogatnak gyermekotthonokat, illetve sajátos nevelési igényű gyermekeknek vásárolnak készségfejlesztő játékokat.

Az idén először átadott Év Fiatal Családi Vállalkozója különdíjat Dr. Barta Anita, a Barta Autó cégcsoport második generációs vezetője vehette át.

A kétgenerációs, családi irányítású cég Anita munkásságának köszönhetően tudott elindulni a nemzetközi terjeszkedés útján, a második generáció közreműködésével tudtak a következő szintre lépni. Ráadásul mára egy családbarát, egészség és környezettudatos munkahellyé varázsolta a dolgozók mindennapjainak helyszínét. A sok munka mellett azonban kiemelkedő társadalmi tevékenységet is végez, amelynek keretében megalapította saját alapítványát, az Ételallergiás Gyermekekért és Családokért Alapítványt is.