Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Átadták Pannonhalmán az új bölcsődét

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átadták Pannonhalmán az új bölcsődét. Németh Zoltán, Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzatának elnöke elmondta, hogy az eredetileg kétmilliárd forintos bölcsődefejlesztési keretüket – kormányzati jóváhagyással – nyolc és félmilliárd forintra tudták emelni. Így a vármegye 183 településének több mint egyharmadán tudtak bölcsődét létesíteni, ezzel pedig több mint ezer férőhellyel bővült a hálózat.

 

Felidézte, hogy a pannonhalmai bölcsőde kivitelezésére 360 millió forint állt rendelkezésre eredetileg. Ehhez további 193 milliót adott a kormányzat, így épülhetett meg rekordidő, mindössze hét hónap alatt az intézmény. Az intézményre nagy igény volt, hiszen a 36 férőhelyből azonnal betöltöttek huszonnégyet.

Kara Ákos fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy az egész térség folyamatos fejődése megköveteli az intézményi fejlesztéseket. Megjegyezte, hogy Pannonhalma mellett hamarosan a szomszédos Ravazdon is átadják a bölcsődét.

Fontos térségi fejlesztés lesz még a 82-es főút győri bevezető szakaszának teljes megújítása és átépítése, amely kulcsfontosságú a környék számára. A szükséges tervek rendelkezésre állnak, a források megszerzését pedig kiemelt feladatának tekinti – tette hozzá.