Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyorshajtáson kapták a canterburyi érseket, az ítélet pedig mindössze pár nappal III. Károly király koronázása után született. Justin Welby a londoni Lambeth-palota közelében lépte túl a 20 mérföld/órás sebességkorlátozást.

A 67 éves Justin Welbyt összesen 510 font (217 ezer forint) megfizetésére kötelezték, amiért tavaly október 2-án a Lambeth-palota közelében túllépte a 20 mérföld/órás sebességkorlátozást.

Az érsek három büntetőpontot is kapott, miután egy sebességmérő kamera elkapta a Volkswagen Golfjával az A3036-os Albert Embankmenten. Az ítéletet néhány nappal azután hozták nyilvánosságra, hogy Welby vezette a király koronázási szertartását.

Welby elismerte a bűncselekményt, így csak 300 font pénzbírságot kapott, valamint 120 font pótdíj és 90 font költség megfizetésére kötelezték. A Lambeth-palota szóvivője elmondta, hogy az érsek tudott a gyorshajtásról, de nem értesült arról, hogy az ügy bíróság elé került.