Audi Hungaria: 10 év 1000 szakmunkástanuló

Audi Hungaria: 10 év 1000 szakmunkástanuló
Audi Hungaria: 10 év 1000 szakmunkástanuló

 

„A gyakorlat és az elmélet összekapcsolása különösen vonzóvá teszi a fiatalok számára a duális szakképzést. Ennek köszönhetően megismerhetnek egy nagyvállalatot és a legújabb technológiákkal dolgozhatnak“ – mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Tanulóinkat tapasztalt munkatársakká képezzük, ezzel is biztosítva szakemberigényünket.”

A vállalat 2001. óta működik együtt duális szakképzés keretében a győri szakiskolákkal, többek között a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Ipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal. A tanulók az elméletet az iskolában, a gyakorlatot a vállalatnál sajátítják el. Évente átlagosan 100 tanuló töltötte el gyakorlatát az Audi Hungariánál, szeptembertől a tanulók száma növekedik.

 

 

A vállalat a következő szakmákat oktatja: autószerelő, mechatronikai műszerész, autógyártó, elektrotechnikai technikus, erősáramú elektrotechnikus, elektronikai műszerész, autóelektronikai műszerész, automatizálási technikus, gépi forgácsoló, járműfényező és szerszámkészítő. A tervezett gyárbővítésnek köszönhetően a kínálat két újabb szakmával 13-ra bővül. A tanulók a következő tanévtől így már a karosszérialakatos és gépgyártás-technológiai technikus szakmákat is elsajátíthatják a vállalatnál. Eddig mintegy 900 szakmunkás tanuló végzett az Audi Hungariánál, 80 százalékuk a gyakorlati képzés befejezését követően munkát kapott a vállalatnál.

 

 

 

 

Műsorvezető, riporter