Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Audi Hungaria bértágyalás: Elfogadta az Audi Hungária Független Szakszervezet a közösen kidolgozott ajánlatot

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és az Audi Hungaria tárgyaló delegációi közötti egyhetes intenzív együttműködés után a szakszervezet hétfői Bizalmi Értekezlete elfogadta a munkáltató utolsó, közösen kidolgozott ajánlatát.

A múlt héten zárt ajtók mögött intenzív és együttműködésen alapuló egyeztetések zajlottak. A közösen kidolgozott megoldási javaslat alapján a munkáltató ma átnyújtotta utolsó ajánlatát. Az AHFSZ Bizalmi Értekezlete elfogadta az ajánlatot és megerősítette a megegyezést:

Az ajánlat legfontosabb elemei a következők:

  • A közösen kidolgozott ajánlat futamideje: 24 hónap, 2024. április 1-jétől 2026. március 31-ig
  • 6 % alapbéremelés 2024. április 1-jétől
  • 4 % alapbéremelés 2025. április 1-jétől
  • Ezen felül a mozgóbér területi céljai két lépcsőben, 2024. május 1-jétől és 2025. január 1-jétől 2-2 százalékkal beépítésre kerül az alapbérbe.
  • 650.000 forint egyszeri kifizetés a 2024-es májusi bérrel együtt júniusban
  • 650.000 forint egyszeri kifizetés a 2025-ös májusi bérrel együtt júniusban
  • A Választható béren kívüli juttatások (VBK) keretösszege mindkét évben 500.000 forint.

Az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Michael Breme, aki személyesen is jelen volt az intenzív tárgyalási héten, meggyőződésének adott hangot:

„Az elmúlt napok nagyon intenzív és konstruktív együttműködése bizonyítja kivételes szellemiségünket és közös értékeinket. Ez segített abban, hogy az Audi Hungaria érdekeit is szem előtt tartva közös megoldást találjunk. Biztos vagyok benne, hogy ezzel a béremelési csomaggal mi – munkavállalók és munkaadó – jövőnk egyik fontos alapját fektettük le ezekben a különösen nagy kihívásokkal teli időkben."

Németh Kinga, az igazgatóság személyügyért és szervezetért felelős tagja, az Audi Hungaria tárgyalódelegációjának vezetője kiemelte:

„Nagyon örülünk, hogy sikerült együtt hidat építenünk. Ez a partnerségen alapuló, megoldásorientált együttműködés a szakszervezettel új alapot teremtett számunkra, hogy közösen alakítsuk és elősegítsük vállalatunk jövőképességét az autóipari transzformáció során.

A ma elfogadott ajánlat alapján a munkáltatói és munkavállalói oldal képviselői előkészítik a Bérmegállapodást, amelynek aláírására várhatóan 2024. április 19-én, pénteken kerül sor.