Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Autópályán húzta rá a kormányt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy agresszív sofőr az autópályán haladva ijesztett rá az idős házaspárra. A 82 éves sofőr és 82 éves felesége az M1-es autópályán haladt Budapest irányába még 2021 nyarán. 

A német idős házaspár a belső sávban haladt, mikor a 45 éves sofőr utolérte őket. Ekkor lassításra kényszerült, ezért autójával nagyon közel ment és többször rá is villantott az előtte haladóra. A 82 éves sofőr előzése után visszatért a külső sávba, majd az addig mögötte haladó sofőr mellé hajtott és egy hirtelen mozdulattal rájuk kormányozta a járművét, amiben munkatárasait is utaztak. Az idős sofőr ettől megijedt, ezért fékezett, ami miatt a korábban megelőzött kamion is fékezni kényszerült, és félre is kormányozta az autót. Kihajtott a külső sávba, ahol szintén egy kamion közlekedett, ami ki akart hajtani az autópályáról. A manőverek következtében baleset nem történt, azonban a közlekedők testi épsége veszélybe került. Az elkövető ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat, tettéért akár három évet is kaphat. Valamint Győri Járási Ügyészség indítványozta, hogy a sofőrt a közúti járművek vezetésétől eltiltsa. 

 

Az eset az alábbi videón látható: