Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Az angol nyelvvel folytatódtak az írásbeli érettségi vizsgák

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Középszinten 1069 helyszínen 34 491, emelt szinten 227 helyszínen 20 821 vizsgázó tesz érettségi vizsgát – közölte az Oktatási Hivatal. Azt írták: az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden esetben azonos.

 

 Középszinten az írásbeli időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. Tizenöt perces szünet után hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra – ismertették.

Az emelt szintű írásbeli teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc. Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázó gondoskodik, a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem használható – közölte az OH.