Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Idén is virágba borul Győr

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése. Az elmúlt évekhez hasonlóan a város közterületein jelentős mennyiségű növényt ültetnek el a Győr-Szol munkatársai. Idén közel nyolcvanezer palánta kerülhet az ágyásokba

A Győr-Szol Zrt. május második hetében megkezdte Győrben az egynyári virágok kiültetését a városi virágágyakba. Az előkészítő munkák részeként a cég dolgozói a tavaly ősszel elültetett, mostanra a díszítőértékét veszített kétnyári növények, illetve tulipán, jácint és nárcisz növények hagymáit áprilisban kiszedték a földből, majd megtörtént a virágágyak tápanyag-utánpótlása és a gépi talajmegmunkálás, rotálás.

A program keretében virágba borul Győrben többek között a Honvéd liget, az Eötvös és a Bisinger park, a Batthyány, a Kálóczy tér, a Radó sziget és a Káptalan domb. Megyeháza előtti téren és a Bisinger sétányon a szobrok körül évelő virágok is helyet kapnak. A szakemberek idén is előtérbe helyezték a magyar fajtákat. A hazai körülményekre nemesített növények, a városi élet sajátosságait – légszennyezés, por, hőség – jól tűrik.

A Győr-Szol Zrt. a virágoszlopokat, a virágládákat és a további mobil növénydekorációs elemeket is hamarosan kiszállítja a sétálóutcákba és a terekre.