Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezzel a címmel tart családi napot a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton. S hogy mi vár Rád, ha ellátogatsz a programra? Például gyerekeknek szóló zenés, mesés előadás, animációs film, fegyverkiállítás és irodalmi beszélgetés.

A teljesség igénye nélkül

A Füge Produkció – Pagony – Hab a tortán! Medveálom madárszárnyon című előadása és Paár Julcsi Rókatánc című zenés, mesés komédiája várja a gyerekeket a Wenckheim-palotában. A rendezvényen a BABtérrel saját animációs filmet készíthetnek a gyerekek, míg A történetek életre kelnek című rajzos foglalkozás keretében Dudás Győző grafikussal és Bosnyák Viktória íróval találkozhatnak az érdeklődők.

Nagyobbaknak szól Tóth Maja beszélgetése Zoltán Áron színésszel, a Vígszínház A Pál utcai fiúk adaptációjáról. A Gyűrűk Ura világának kedvelőit a Magyar Tolkien Társaság várja tündeírással, játékokkal, fegyverkiállítással.

A VISU slowdesign pecsét- és printkészítő workshopot tart, a Sárkányos Gyerekkönyvtárban pedig az Apa olvas! program keretében lesz közös diafilmnézés Varró Danival, valamint papírszínház Dávid Ádámmal. 

A „nagyokat” se hagyja ki a program

Felnőtteknek szól Für Anikó és Hrutka Róbert Minden titok című zenés irodalmi estje József Attila, Ady Endre, Kaffka Margit, Bereményi Géza, Zelk Zoltán és Pilinszky János legszebb költeményeit idézi, fűszerezve Hrutka – Bereményi dalokkal.

A Zongora – Film – Zene programot a Pálffy-palota Ötpacsirta Szalonjában rendezik meg. További részletek az intézmény oldalán.