Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Balesetet okozott az embercsempész – Vádat emeltek ellene

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kilenc személy, köztük a sofőr sérült meg, mikor felborult az embercsempész az autójával. 

A vádirat szerint a 22 éves moldáv állampolgárságú vádlott 2022 júniusában, az éjszakai órákban Budapest felől közlekedett az M1-es autópályán Győr irányába egy lengyel rendszámú személyautóval, melyben rajta kívül kilenc afgán állampolgárságú személy utazott.

A sofőrt az M1-es autópálya 48-as km szelvényében megpróbálták az intézkedő rendőrök megállítani, azonban a terhelt a rendőri jelzésnek nem tett eleget, nagy sebességgel elhajtott. A rendőrök követték az elkövetőt, aki az autópályáról a győri lehajtónál hajtott le az M19-es autóútra, ahol azonban egy kanyarban a túlzott sebessége miatt sodródni kezdett, elvesztette uralmát a jármű felett, és a szalagkorlátot átszakította, az árokba csapódott és felborult.

A baleset következtében hat utas nyolc napon belül gyógyuló, könnyű, két személy és a vádlott pedig nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A Győri Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő terhelt ellen minősített embercsempészés és közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, mely cselekményért kilenc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság utasítsa ki Magyarország területéről és tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.