Baleseti összesítő megyénkben

A Győr-Moson-Sopron Megyei rendőrök öt személyi sérüléssel és tizenegy anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt az M1-es autópálya 124-es kilométerszelvényénél 2020. november 24-én 19 óra 57 perckor. Egy 47 éves nagykónyi férfi közlekedett személygépkocsijával Budapest felől, Hegyeshalom irányába. Haladásakor – vélhetően figyelmetlenségéből kifolyólag – az előtte, vele azonos irányba közlekedő 32 éves román állampolgár által vezetett tehergépkocsinak ütközött, amelynek következtében a személygépkocsi az úton megperdült, majd a szalagkorlátnak csapódott. A balesetben a magyar gépkocsivezető megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az őszi hónapokban a közúti közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A legtöbb problémát többnyire a változó tapadóképességgel rendelkező útburkolat, valamint a romló látási viszonyok okozzák.

Ezért lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét és legyen tisztában azzal, hogy az őszi közlekedési viszonyok más járművezetői magatartást követelnek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy minden esetben körültekintő módon, az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezessenek és minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Híradó főszerkesztő, riporter