Kezdőlap KÉK HÍREK

Balhé a belvárosban (VIDEÓ)

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki fényes nappal Győr belvárosában esett neki társának.

 A vádirati tényállás szerint a 19 éves férfi 2023 áprilisában találkozott össze két ismerősével Győr belvárosában. Beszélgetni kezdtek, ennek során azonban a két férfi számonkérte a terheltet, amiért egyikőjük kabátzsebébe nyúlt. 

 Az elkövető ekkor sietve távozni akart, azonban a két férfi utánament, és folytatták a számonkérést. A terhelt ekkor, hogy a beszélgetést lezárja, ököllel, több alkalommal megütötte az egyik férfit, aki próbált védekezni a támadások ellen. Eközben társa is igyekezett az agresszív elkövetőt távol tartani barátjától.

 A dulakodás során a felek az utca közepéről a széle felé sodródtak, és eközben egy bolt kirakatának is nekiestek, ami ki is tört, ezzel 150 000 forint kár is keletkezett. A sérülés nem történt.

Az ügyészség a terheltet garázdasággal vádolta meg. Vele szemben két év szabadságvesztés is kiszabható. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.  

A mellékelt térfigyelő kamera felvételén látható, ahogy az elkövető elkezdi ütni a sértettet, majd nekiesnek a kirakatnak: mutatjuk a videót.

Forrás: Magyarország Ügyészsége