Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Foci EB hétfőn: A meglepetések napja

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Európa-bajnokság eddigi legszebb gólját lőtte a román Stanciu, csapata lesimázta az ukránokat. Az EB eddigi legnagyobb meglepetése ezután jött, Szlovákia legyőzte a minden helyzetet kihagyó Belgiumot. Közel voltak az osztrákok is a bravúrhoz a franciák ellen. 

A szinte önkívületi állapotban és szervezetten futballozó, esélytelenebb románok Lunyin rossz kirúgása után Stanciu bombagóljával szereztek vezetést az ukránok ellen. Mudrykék a második félidőben teljesen szétestek, melyet újabb gólokkal büntettek Marinék. (Románia-Ukrajna 3-0). 

Az örök ígéret Belgium hiába lőtt két érvénytelen gólt is Lukaku lévén, a masszív szlovákok Schranz 7. percben lőtt góljával legyőzték őket – erre kevesen számítottak (Belgium-Szlovákia (0-1). 

Este felvették a kesztyűt az osztrákok a franciákkal, többször veszélyeztettek is a jó iramú meccsen, de Wöber csatárokat megszégyenítő szépségű gólt fejelt – a saját kapujába. Az osztrákok mindent megtettek az egyenlítésért, de nem jött össze a bravúr, mindenesetre ebben a csoportban nagy harc lesz a második helyért. A meccs krónikájához tartozik, hogy vélhetően eltört Mbappé orra a meccs vége előtt. (Ausztria-Franciaország 0-1)