Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Bedrogozva autózott el a rendőrségre, hogy tanácsot kérjen

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kábítószer-birtoklással és bódult állapotban elkövetett járművezetéssel is megvádolt a Győri Járási Ügyészség egy férfit, aki amfetamin fogyasztását követően autóba ült és elment a rendőrségre.

A vádirat szerint a jelenleg 42 éves férfi még 2021 őszén azért nyúlt a tudatmódosító szerhez, mert felidegesítette magát egy videómegosztón látott felvétel miatt. Mivel szerette volna tisztázni, hitelesek-e az információk, úgy döntött, személyesen kér tanácsot a rendőrségtől. 

Amikor a kapitányságra ért, kiszállt az autójából, majd visszaült, végül beparkolt az épület udvarára. Mikor a rendőrök odaléptek hozzá, elkezdett zavartan és agresszíven viselkedni, ezért vér- és vizeletmintát is vettek tőle.

Az ügyészség először feltételes ügyészi felfüggesztésről döntött azért, hogy a férfi legalább fél évig kábítószer-használattal kapcsolatos kezelésen vegyen részt. Ennek a kötelezettségnek azonban nem tett eleget, ezért a vádhatóság kábítószer birtoklásának vétsége miatt vádiratot nyújtott be a férfival szemben, akinek azért is felelnie kell, hogy bódult állapotban vezette járművét. 

A férfit így a bíróság mindkét bűncselekmény miatt elmarasztalta és vele szemben 200.000 forint pénzbüntetést, egy év járművezetéstől eltiltást, valamint 200 óra közérdekű munkát szabott ki, közölte a Győri Járási Ügyészség.

Illusztráció: Pixabay