Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nem vettek fel? Itt a pótfelvételi!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még nem késő a győri Széchenyi István Egyetem szeptemberben induló képzéseire jelentkezni azoknak, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel az általános felvételi eljárásban, vagy idén nem is próbáltak bejutni a felsőoktatásba. 

A jelentkezők július 26-án este nyolc órától SMS-ben kaptak értesítést arról, hogy felvették-e őket valamelyik általuk megjelölt intézménybe, és ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon tájékozódhattak az idei ponthatárokról. Közülük csaknem négy és fél ezren örülhetnek annak, hogy a Széchenyi István Egyetem polgárai lesznek. Ez csaknem negyven százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot, közölte az intézmény.

Akit nem vettek fel vagy esetleg nem adta be jelentkezését, érdemes megfontolnia a pótfelvételit, amelyre egészen augusztus 6-ig van lehetőség. Ebben az eljárásban csakis egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszeren keresztül. 

A Széchenyi István Egyetem a pótfelvételin nemcsak költségtérítéses, hanem államilag finanszírozott helyekre is összesen tíz tudományterületről 68 szakot (34 alap-, két osztatlan és 26 mesterképzést, valamint hat felsőoktatási szakképzést) hirdetett meg, amelyből hat angol nyelven is elérhető. A nappali és levelező munkarendet is figyelembe véve ez összességében 120 különféle képzést jelent. A listában olyan népszerű szakok is szerepelnek, mint a járműmérnöki, a gazdálkodás és menedzsment, az ápolás és betegellátás, a jogász, a programtervező informatikus szakok. A mesterképzések közül újra elérhető többek közt a vezetés és szervezés, az emberi erőforrás tanácsadó, az infrastruktúra-építőmérnöki, az ellátásilánc-menedzsment vagy a műszaki menedzser szak.

A pótfelvételiről és az elérhető szakokról tájékozódni a felvi.hu, a felveteli.sze.hu oldalakon és a felveteli@sze.hu e-mail-címen lehet.

Forrás/fotó: Széchenyi István Egyetem