Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Beindulnak a Bringás Mikulások!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hobbikerékpárosok Országos Klubja győri Egyesülete megalakulása óta komoly hangsúlyt helyez a jótékonykodásra. Idén decemberben a Bringás Mikulások elsősorban a nagycsaládosok ünnepét szeretnék könnyebbé, szebbé, fényesebbé tenni.

Várják azoknak a jótékonykodni, adakozni kívánó győrieknek a jelentkezését, akik apró – elsősorban Mikulásra szánt – ajándékokaikkal segíteni szeretnék a Família Nagycsaládosok Egyesületének nagy családokban élő kisgyermekeit, közölték a szervezők. 

A csokoládé, szaloncukor, illetve apróbb tárgyi jellegű (pl. kisautó, baba, plüssfigura) adományokat a következő két címen fogadják december 10-ig:

  • Vendelin Pub, Győr, Szent István út 21. (nyitvatartási időben)
  • Malasits Galéria Győr, Király utca 18. ( egyeztetés: +36 20 973 9893)

A felajánlott és összegyűjtött ajándékokat a Mikulás december 5-én, 17 órától egy kis ünnepségen, a Vendelin Pub feldíszített termében osztják ki a nagycsaládosoknak. A résztvevőket friss pogácsával és limonádéval fogadják, a programot a Győri Nemzeti Színház művészeinek versei, dalai teszik még emelkedettebbé.

A gyűjtés során megmaradt édességeket és játékokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Központja és a Győri Egyházmegyei Katolikus Karitász karácsony előtt fogja továbbítani a leginkább rászoruló családoknak, gyerekeknek.

Mikulás napján késő délutántól több mint húsz vállalkozó kedvű, jótékony Bringás Mikulás veszi nyakába a várost, és oszt ki az utcákon apró figyelmességeket a győri gyerekeknek, illetve szüleiknek. A belvárosban felbukkanó piros süveges, kerekező Mikulások édességet és egy szép ünnepi képeslapot fognak osztogatni.

A képeslap Malasits Zsolt festőművész erre az alkalomra készített és dedikált munkája, rajta a hobbikerékpárosok ünnepi jókívánságaival.

Fotó: Pixabay