Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az éjszakai vonatozás egy szuper, bolygóbarátabb alternatívája a fapados járatoknak. Most Berlin és Párizst is összekötötték a 14 órás, az éj leple alatt közlekedő járattal.

Többször is írtunk már az éjszakai vonatozás reneszánszáról, hogy a jelen, időnként nevetségesen drága repjegyeinél ki lehet fogni sokkal jobb ajánlatokat, nem beszélve a kötöttpályás közlekedés bolygóbarátabb mivoltáról. Most egy jövő ősztől induló új járatról mesélünk, ami Franciaország és Németország fővárosait köti majd össze.

Az SNCF és a Deutche Bahn üzemelteti majd és egy 9 éve tartó hiányosságot fognak kipótolni vele, ugyanis akkor szüneteltették be a két város közötti direkt vonatos közlekedést. Ezen az éj leple alatt suhanó vonaton kívül egyébként továbbra sem üzemeltetnek majd másikat a két főváros között, muszáj egy átszállást bevállalni, ha napközben utaznánk Berlinből Párizsba vagy fordítva.

Sima ülésekre, hatágyas kabinba és hálókocsikba is lehet majd jegyeket váltani 2024 októberére. Árakról még nincsenek információink, de bizonyára elérhetőbben alakulnak majd.