Végre kezdődik a bodzaszezon! Ha szereted a belőle készült szörpöt, próbáld ki palacsintatésztában is, mert úgy is nagyon finom! A bodza nemcsak szörpnek, lekvárnak jó, palacsintatésztában sütve is kiváló desszert!
Alapszabály, hogy csak és kizárólag a főúttól távol szedj bodzát. Lehetőleg szép, nagy virágokat válogass. Még finomabb lesz, ha a tésztába a tej helyett tejszínt öntesz. Kompóttal, lekvárral is tálalhatod.
10 bodzavirág
10 dkg liszt
2 tojás
1,5 dl tej
1 teáskanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
csipet só
Elkészítés: A bodzavirágot folyó víz alatt öblítsd le, majd csepegtesd le. A szárrészt ne vágd le teljesen. A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a tejjel, a vaníliás cukorral, a cukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Adj hozzá annyi lisztet, hogy az állaga olyan legyen, mint a szokásos palacsintatésztáé. Dolgozd a masszát csomómentesre.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a tésztába mártott bodzavirágokat. Süsd szép pirosra egy-két perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.