Börtönbe kerül az embercsempész

embercsempész

A férfit Oroszlányon kapták el a rendőrök, és március óta letartóztatásban van. A Tatabányai Járásbíróság ítéletet hozott ügyében.

Az ügyészség indítványának megfelelően a bíróság ítéletet hozott egy letartóztatásban lévő román állampolgárságú férfi ügyében, akit Oroszlányon kaptak el a rendőrök. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság a férfit bíróság elé állítás keretében 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta, hogy a román állampolgárságú férfi március 26-án hajnali 2 óra 5 perckor Oroszlány belterületén egy osztrák honosságú személygépkocsival tíz fő, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított azért, hogy őket Ausztriába vigye. A gyanúsított a szállított személyeket a román-magyar határ közelében, Magyarország területén vette fel gépkocsijába. A migráns személyek ismeretlen embercsempészek közreműködésével március 25-ről 26-ra virradóan illegálisan, egy kamionban elrejtőzve érkeztek Románia területéről Magyarország területére.

Az elkövető a Magyarország területére a jogszabályi rendelkezések megszegésével ismeretlen embercsempészek közreműködésével jogellenesen belépő tíz fő migráns személy szállításával ahhoz nyújtott segítséget, hogy a migránsok Magyarország államhatárát Ausztria irányába a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépjék át.

Forrás: police.hu

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő