Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Brutális! Évekig tartotta rettegésben családját egy férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki családtagjait évekig rettegésben tartotta.

Az ítélet szerint a férfi 2001. évtől élettársi, 2009 decemberétől házastársi kapcsolatban élt a nővel. Együtt nevelték a feleség korábbi házasságából született két lányt, valamint közös gyermekeiket, három lányt és három fiút. A férfi 2008. évtől 2021. március 24-ig, amikor őrizetbe vették, félelemben tartotta, napi szinten durván bántalmazta – kézzel, járóbottal, vesszővel, szerszámnyéllel, nadrágszíjjal, ásó fémlapjával – a feleségét és a gyerekeket. Feleségét több alkalommal oly módon is, hogy nyakánál fogva a földről felemelte és megrázta. Ezen időszak alatt a férfi a feleségét és valamennyi gyermeket, akik közül a cselekmény elkövetésekor a legfiatalabb 6 éves volt, rendszeresen szexuális cselekményei eltűrésére kényszerítette.

A férfi a fenti magatartásával a kiskorú gyermekeknek nagy lelki gyötrelmet, testi szenvedést okozott, fejlődésüket súlyosan veszélyeztette.

A Veszprémi Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette, és további 22 rendbeli bűncselekmény miatt 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész a minősítés részbeni megváltoztatása, súlyosítás, a férfi és a védője felmentés érdekében fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla 2023. január 12-én kihirdetett ítéletében a bűncselekmények minősítését részben megváltoztatta, s egyetértve az ügyészi állásponttal a férfi szabadságvesztés büntetését 21 évre súlyosította, megállapította, hogy a foglalkozástól eltiltás végleges hatályú, írja közleményében a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: pixabay.com