Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Brutális kutyatámadás Győrben – Egy nőt megharapott egy másik kutyát pedig elpusztított nagytestű eb

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kitört a kutya a kenneljéből, átment egy másik ingatlan udvarára, ott megtámadott és összeharapdált egy nőt, majd azonnal elpusztított egy, az udvaron lévő kisebb kutyát.

A Győri Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy nagytestű kutya tulajdonosával szemben.

A vádirat szerint a kutya tavaly ősszel Győrben a fejével tört ki a kenneljéből, majd egy másik ingatlan udvarára átment. Ott az udvaron lévő sértettre támadt, őt másfél méterrel odébb lökte, majd a földre eső sértett nyakára támadt. A földön fekvő sértett a kezével védte a nyakát, így a kutya a sértett kezét harapta meg több helyen, emellett megharapta és megmarcangolta a sértett bal lábát is.

A sértett támadását a sértett anyjának közbeavatkozása szakította félbe, ekkor a kutya az udvaron lévő kistestű kutyát támadta meg, melyet olyan erővel harapott meg, hogy az azonnal elpusztult.

A kutya támadása következtében a sértettnek a harapott sebzések mellett combcsonttörése keletkezett, mely sérülés esetében maradandó fogyatékosság kialakulása sem zárható ki.

Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni