Kezdőlap KÉK HÍREK

Cigarettacsempészeket fogtak az M1-esen

Nem az eredeti bolgár tehénsajt vagy a rizzsel töltött szőlőlevél rajongói voltak azok az utazók, akiknek az M1-es sztráda Komárom-Esztergom vármegyei pihenőjében szakították meg angliai útjukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

 

Hamar kiderült, hogy a három férfi – sofőr és utasai – nem a címkére írt gasztronómiai különlegességeket vitték a konzervdobozokban. Az autóban talált fémhengerek ugyanis egyenként egy kilónyi dohányt és két doboz cigarettát rejtettek. Súlyuk tette gyanússá a felirat szerinti sajtos és rizses dobozokat. Egyenként, három és négy kilót kellett volna nyomniuk, de alig haladták meg az egy kilónyi tömeget, ezért vették közelebbről szemügyre a pénzügyőrök. Az egyik utas azt állította, hogy ő szállítja az árut egy logisztikai cég alvállalkozójaként, de nem tudott a gyanús fémdobozok tartalmáról.

 

A pénzügyőrök a 72 kiló fogyasztási dohányt és a 144 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát, amelynek értéke csaknem hatmillió forint, lefoglalták. Költségvetési csalás bűncselekmény és jövedéki törvénysértés miatt is eljárást indítottak.