Kezdőlap KÉK HÍREK

Cigarettacsempészt fogtak az M1-esen Ácsnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiesett a „szigetelése” annak a bolgár autósnak a kárpitja alól, akinek járművét a sztráda ácsi szakaszának egyik pihenőhelyén ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. Mint kiderült; több száz doboz adózatlan cigaretta volt az autóban.

 

Hollandiában élő családjához indult látogatásra – legalábbis ezt mondta – az a sofőr, akinek autója több mint hatszáz doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát rejtett. Az alapos pénzügyőri kontroll rávilágított, hogy nem csupán rokonlátogatásról lehetett szó. A Bulgáriából indult autós dohánygyártmánnyal tömte ki a furgon pótkerekeit, valamint az oldal- és a tetőkárpitokat.

A 37 éves férfi azt mondta, hogy a különböző márkájú cigarettákat ő maga rejtette el – családtagjainak szánta a „füstölő vásárfiát”.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai lefoglalták az 1,3 millió forint értékű dohányterméket. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás miatt is felelnie kell, és akár milliós bírságra is számíthat.