Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Elkezdődött a Szent Márton Járóbeteg Központ fejlesztése Pannonhalmán

Sikeres pályázattal 250 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a járóbeteg központ fejlesztésére a Pannonhalmi Járóbeteg Központ. A projekt megvalósítása megkezdődött, indulnak a kivitelezési munkálatok. A cél az egészségügyi alapellátás és az egészségügyi járóbeteg szakellátás fejlesztése, valamint az ellátás színvonalának emelése a Szent Márton Járóbeteg Központban Pannonhalmán.

A Szent Márton Járóbeteg Központ a térség elsődleges egészségügyi intézménye, mely a szakellátási tevékenység mellett helyet ad Pannonhalma város alapellátásainak is. A 250 millió forint európai uniós támogatás segítségével kiépül az intézmény napelem-hálózata, gazdaságosabbá téve a napi szintű működést. Az eddigi manuális működtetésű bejárati ajtók helyett új, érintésmentes, automata bejárat készül, valamint fedett kerékpártároló is épül az udvaron.

A támogatás segítségével az intézmény orvosi és informatikai eszközparkja megújul, többek között új ultrahang berendezéseket és egy mennyezeti röntgenkészüléket is beszereznek. A fejlesztés eredményeként emelkedik a Szent Márton Járóbeteg Központ szolgáltatási színvonala, a beruházással az intézmény az elkövetkező években is a legmodernebb technikai háttérrel tud dolgozni a térségi betegellátás érdekében. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.