Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Március 29-én a rockzene egyik ikonikus darabjára, a Deep Purple "Machine Head" című hatodik albumára érkezik egy hosszú várt, extrákkal teli új kiadás. Az emblematikus albumhoz készült a zenekar legismertebb dalának, a "Smoke on the Water"-nak egy animációs és archív felvételekből összeállított klip is. A különleges kiadást kísérő animáció irányítói, Dan Gibling és Luke McDonnell, elismerően nyilatkoztak a munkáról, megosztva az alkotás izgalmas folyamatát és az inspirációt, amit a dal és a zenekar története nyújtott nekik.

"Az egyik legnagyobb rockdal animált videójának elkészítése hatalmas megtiszteltetés volt számunkra! A dal maga egy történetet mesél el, így rengeteg ihletet merítettünk belőle. Végül arra a döntésre jutottunk, hogy bemutatjuk a zenekarra nehezedő nyomást, és azt, mi történt abban a bizonyos kaszinóban, mindezt azonban egy kissé látványosabb és izgalmasabb módon, mint ahogy az a valóságban zajlott. A videóban tűzzel, vízzel, füsttel, rendőrökkel és még sárkányokkal is találkozhatnak a nézők!" – mesélték az alkotók az animációs részek hátteréről.

A "Machine Head" super deluxe kiadása nem csupán az eredeti albumot tartalmazza, amelyet Dweezil Zappa újrakevert, hanem két teljes koncertfelvételt is: az első 1971 áprilisában rögzült a svájci Montreux kaszinóban, míg a második 1972. március 9-én Párizsban készült. Ezek az értékes koncertfelvételek a Deep Purple egykori dicsőségének egy szeletét mutatják be, amelyek ráadásul most először lesznek elérhetők a rajongók számára.

A "Machine Head" kiadása egyaránt emlékeztet a Deep Purple egykori nagyszerűségére és a zenekar állandó kreativitására. Az új kiadásban rejlő tartalmak által a rajongók egy még mélyebb betekintést nyerhetnek a legendás album és a zenekar ikonikus történetébe. A "Machine Head" új kiadása tehát nem csupán egy zenei élményt nyújt, hanem egy emlékezetes utazásra invitálja a hallgatókat a rockzene történelmének egyik legnagyobb pillanatába.