Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A világ különböző részein olyan helyek vannak, ahol az emberek hosszabb életet élnek, és ezeket a demográfiai különlegességeket a tudományos élet kék zónáknak nevezi. Az ilyen területekről szóló ismereteinket mélyíthetjük a Netflix közelmúltban bemutatott dokumentumsorozatával, az "Éljünk 100 évig: A kék zónák titkai" címmel. Ezek a kék zónák különleges helyek, ahol az életkor átlagát tekintve az emberek rendkívül hosszú ideig élnek. Néhány ilyen hely:

  • Szardínia szigete, Olaszország

    Az olaszországi Milánóban most egy olyan étterem nyílt, amely az ilyen hosszú életet, boldogságot ösztönzi és ünnepli. Ez a Longevity Kitchen Bar.

  • Ikaria szigete, Görögország
  • Okinava szigete, Japán
  • Nicoya, Costa Rica
  • Loma Linda, USA

 

Az étterem minden receptje, ötlete és hozzávalója a kék zónákból inspirálódott, és a összeállításában táplálkozási szakértők és kutatók is részt vettek. Az étel nemcsak az ízekre, az élvezetre összpontosít, hanem az egészségre is, különös tekintettel a kék zónákra.

Luigi Caterino, a Longevity Spa vezérigazgatója szerint az étel élvezete összhangban van az egyén mentális és fizikai egészségével, valamint az ökoszisztéma jólétével is. Az étterem olyan gasztronómiai projektet hozott létre, amely könnyen exportálható, és amely felhívja a figyelmet a gondoskodás fontosságára.

Az étterem alapanyagainak minősége és élettani hatásai is kiemelt fontosságúak. A felhasznált liszt például olyan rostokat tartalmaz, amelyek természetesen csökkentik a vércukorszintet, míg az antioxidánsban gazdag kakaó és a híres ikariai méz is segíti az egészséges táplálkozást.

A Longevity Kitchen Bar nemcsak egyedi gasztroélményt kínál, hanem segítséget is nyújt azoknak, akiknek szükségük van rá. A vendégek táplálkozási-életmódbeli tanácsokat kaphatnak, és akár kiszállítással is rendelhetnek. Az étterem célja, hogy az északi Milánó sokat tegyen hozzá az olaszok életminőségéhez, akik az egészség hívei.

  •