Kezdőlap NYUGAT Nyugat - Gazdaság

Csaknem harmincmilliárd forintot fordíthat fejlesztésekre Komárom-Esztergom megye

Huszonhat milliárd forint áll rendelkezésre Komárom-Esztergom megyei fejlesztésekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatain keresztül – mondta Völner Pál megyei fejlesztési biztos, Esztergom térségének fideszes országgyűlési képviselője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A képviselő – aki az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is – elmondta: ebből az összegből több mint 16 milliárd forintot már oda tudtak ítélni a pályázó önkormányzatoknak. Most már a legkisebb önkormányzatok is indulhatnak a pályázatokon, ráadásul maguk a települések állíthatták össze, milyen pályázatokra van igényük – emelte ki. Így írtak ki a program keretében közintézmények – védőnői szolgálatok, orvosi rendelők, iskolák, polgármesteri hivatalok – felújítására, energetikai fejlesztésére, vagy éppen piac kialakítására szóló pályázatot.

Az látszik, hogy sikerül egyenletesen elosztanunk a forrásokat, ugyanis egy lakosra több mint százezer forint jut, a kisebb települések is sikerrel indulhatnak a pályázatokon – hangsúlyozta. A további fejlesztési irányokra említette példaként a politikus a bajnai Sándor-Metternich kastély másfél milliárd forintos belső felújítását, iparterületi fejlesztéseket, valamint természetvédelmi és turisztikai attrakciók létrehozását.

(MTI)