Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Cserjemetszés Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A GYŐR-SZOL Zrt. a városi növényállomány kezelőjeként végzi a cserjemetszést.

A szolgáltató munkatársai a 2016-ban a lakosság által bejelentett igényeket kezelik és a GYŐR-SZOL kertészei által feltárt, szakmailag indokolt beavatkozásokat végzik el. A bokrok visszavágásának köszönhetően a cserjeállomány megújul, a növények tavasszal nagyobb életerővel hajtanak ki, a közterületek átláthatóbbak, könnyebben tisztán tarthatóak. A munka alkalmával lakótelepek és zöldterületek cserjefoltjaiból eltávolítják az elöregedett, kiszáradt növényeket, valamint az idegenhonos és invazív – pl.: ecetfa, bodza – fajokat.

Ezzel együtt a közlekedést nehezítő, járdákhoz, parkolókhoz közel növő növényzetet visszavágják. A cserjemetszés január elején kezdődött Szigetben és Újvárosban, napjainkban pedig folyamatban van Nádorvárosban, Belvárosban, Ady és Marcal városban.

A GYŐR-SZOL Zrt-nek 2017. január 1-je után bejelentett, az élet és vagyonvédelmi szempontok alapján nem indokolt metszési feladatokat a szolgáltató a következő idényben végzi el. A nyesedéket darálás után komposztálják.

gyor.hu