Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Csinálj egy lámpást és kalandozz az állatkerti éjszakában! (FOTÓK)

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szünidő nyitó családi napot rendez a Győri Állatkert most szombaton június 22-én éjszakába nyúló programokkal, láthatjuk, hogyan vacsorázik a tigris és közös esti kalandtúrára hívják az állatszeretőket.

A múzeumok éjszakájával egy időben, június 22-én az állatkert is igyekszik különlegessé tenni a napfordulót követő, nyári éjszakát, a hagyományos családi nap különlegessége, hogy a programok késő délután indulnak és az éjszakai kalandozásban csúcsosodnak ki. Ezúttal pedig az is adta magát a szervezőknek, hogy június 22-e után kezdődik a vakáció, így egyben szünidőnyitó családi napként hirdették meg az állatkerti programot.

Június 22-én szombaton tehát délután 4-től este 8 óra 40-ig a gyerekeket a Kreatív Csarnokba hívják, ahol mindenekelőtt elkészíthetik lámpásukat az izgalmas esti kalandtúrához. Hat órától 9-ig nyitva lesz az elefántház, este 7 órakor pedig megnézhetjük, hogyan költi el vacsoráját a tigris. Este fél 8-tól kezdődik az esti, negyed 10-kor pedig az éjszakai kalandtúra, a találkozó a bejáratnál lesz.

Ezen kívül folyamatosan megtartják a többi nyári programot: például a délelőtt háromnegyed 11-es szurikátaetetést, a 11 órai ZooShowt,  a déli pingvinsétát, a fél 1-es elefánttréninget.

Az állatkert látványos eseménye volt egyébként nemrég, hogy tortával és hűsítő locsolással köszöntötték Kitót, a születésnapos elefántot. Az elefánt – mint az állatkert közölte – kilenc évével ahhoz már elég érettnek bizonyult, hogy saját csordáját hátrahagyva csatlakozzon egy bikacsapathoz, ahogy a természetben is tette volna. Kito egyébként az első, Magyarországon született – és itt is fogant – afrikai elefánt. Szülei 2011-ben kerültek Nyíregyházára.