Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Csökkent a térségünkben eltöltött vendégéjszakák száma

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csökkent a Győr-Pannonhalma térségében eltöltött vendégéjszakák száma – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

A KSH jelentéséből kiderül, hogy a belföldivendég-éjszakák száma a Sopron-Fertő turisztikai térségben 27 százalékkal bővült, míg Győr-Pannonhalma térségében 6,6 százalékkal csökkent az előző évhez képest. 

Országos viszonylatban emelkedett a vendégéjszakák száma

2024 januárjában a turisztikai szálláshelyeken 836 ezer vendég 2,1 millió vendégéjszakát töltött el. Országos viszonylatban a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 8,9, a külföldivendég-éjszakáké 12 százalékkal emelkedett.A turisztikai szálláshelyekre érkezett 402 ezer vendég több, mint 1 millió vendégéjszakát töltött el. A magán- és egyéb szálláshelyeken eltöltött külföldivendég-éjszakák száma 20 százalékkal nőtt 2023 januárjához mérten.

Népszerű a Széchenyi Pihenőkártya

A kereskedelmi szálláshelyeken az összes bruttó árbevétel 34,8 milliárd forint volt, folyó áron 8,4 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.
Széchenyi Pihenőkártyával folyó áron 5,9 százalékkal többet, 2,1 milliárd forintot költöttek a kártyatulajdonosok a kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos hónapjához viszonyítva – közölte a KSH.