Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Csütörtökön kezdődnek az Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok programjai

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bemutatókkal, és könyvvásárral is készül a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok rendezvényére. A Kisfaludy Károly Könyvtárba várják az érdeklődőket június 8-10. között.

Az esős időre való tekintettel ünnepi könyvhét szabadtéri programjai és a könyvvásár a Kisfaludy Károly Könyvtár épületébe költözik. A programok az előre meghirdetett szerint, ám beltéren természetesen ugyan úgy várják a látogatókat.

Június 8-án 16 órakor a hivatalos megnyitóval kezdődik a 3 napos könyvünnep, beszédet mond Devecsery László József Attila-díjas író, költő, rendező. A műsorban közreműködik: Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Varga-Bodó Anita versmondó, valamint a Hungarikum együttes. A rendezvény helyszíne a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárának rendezvényterme. 

A Könyvhéten a kilátogatók találkozhatnak többek között Benedek Szabolccsal, Darvasi Lászlóval, Háy Jánossal Szalai Attilával, és Renczes Attilával is. Szombaton a szabadtéri színpadon a kicsik legnagyobb örömére fellép Mihályi Réka, és  HANDPAN muzsika is szórakoztatja majd a belvárosban sétálókat. A rendezvényen, kapcsolódva a Petőfi emlékévhez, A mi Petőfink címmel Bende Ildikó és Krasznai Tamás zenés irodalmi műsorát is meghallgathatja a közönség. Ezen a programot kerülnek bemutatásra a városrészi monográfiák egyes kötetei is. 

A kicsiket kézműves foglalkozásokkal várják a Gyermekkönyvtárba.