Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az erdőkben és a vadonban számos olyan állatot találunk, amely láttán elolvadunk, hiszen annyira aranyosak. Ne tévesszen meg azonban bennünket az édes külső. Ezek az állatok igenis veszélyesek!

Lajhármaki

Nehéz ellenállni a lajhármakik cuki szemének és bújós viselkedésének, de ha esetleg valaha találkozol vele, jobb, ha megpróbálod. Bár elbűvölően aranyosak, valójában eléggé mérgesek. Ha pedig úgy érzik, hogy megtámadták őket, képesek (és hajlandóak is) a nyálukba és a bundájukba keverni a mérgüket, hogy kárt tegyenek a vélt ragadozókban.

Fóka

Az emberek szeretnek úgy gondolni a fókákra, mint aranyos óceáni emlősökre, de a leopárdfóka több annál, mint amilyennek látszik. A világ harmadik legnagyobb fókája, amely akár 3 méter hosszú is lehet, hírhedten agresszív, és minden tudós vagy fotós, aki túl közel kerül hozzájuk, az életével játszik.

Hód

Nyugodtan csodáld meg a hód kézimunkáját messziről, de vigyázz, hogy ne menj túl közel; bár a rágcsáló nem egy rosszindulatú, erőszakos teremtmény, nem okoz neki gondot éles fogait használni, ha fenyegetve érzi magát. Ezt 2013-ban egy horgász a saját bőrén tapasztalta meg, amikor megpróbált közelről lefotózni egy hódot. A férfit halálos harapások érték.