Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Most júliusban lesz 20 éves a Cypress Hill második stúdióalbuma, a „Black Sunday„, többek közt ennek az örömére ült le a csapat beszélgetni múltról és jelenről a HipHopDX-szel. Nem meglepő dolgokra derült fény:

„Nem igazán” – mondta B-Real az oldalnak, amikor arról kérdezték, emlékszik-e a folyamatra, hogyan rakta össze a dalokat. „Gombán voltunk. Emlékszem, hogy az utolsó dalt csináltam – nos, az akkori utolsó dalt -, ami a ‘We Ain’t Goin’ Out Like That’ volt. Mindent felvettünk már korábban. Muggs és én körülbelül egy-két hónapig New Yorkban voltunk, aztán az utolsó két hétre kihoztuk Sen Dogot, hogy kitöltse az üres részeket. Valaki túl sok gombát adott nekünk. És persze mindet bevettük. Erről voltunk híresek.”

 

A Cypress Hill-től persze nem meglepő ez a kijelentés, hisz az egyik legstonerebb – és egyéb pszichedelikus-barát – hiphop formációról van szó, olyannyira, hogy B-Real 2020-ban Dr. Greenthumb néven saját fűmárkát indított.

A Black Sunday amúgy 1993-ban vezette az amerikai albumeladási listát, az „Insane in the Brain” című kislemeze átütő siker volt, az „I Ain’t Goin’ Out Like That„-et pedig Grammy-díjra jelölték.