Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Dán irányítót igazol a Győri Audi ETO KC

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A dán Kristina Jörgensen személyében Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes irányítót igazol jövő nyáron a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata.

 

A klub honlapjának csütörtöki beszámolója szerint az átlövőként is bevethető 25 éves játékos korábban a Horsens, a Skanderborg és a Viborg csapatát erősítette, Győrbe pedig a francia Metztől érkezik majd. Hazája felnőtt válogatottjában 2017-ben mutatkozott be.

Szabó Tamás, a klub nemzetközi és kommunikációs vezetője a Kossuth Rádiónak elmondta, Jörgensen az egyik kulcsjátékosa lehet a csapatnak. Három évre szóló szerződést kötöttek vele, amit nagy eredménynek tekintenek.

Megjegyezte, norvég irányítójukkal, Stine Oftedallal már többször is egyeztettek, és bár hivatalosan még nem, de több helyen már jelezte, hogy valószínűleg más célokat fog előtérbe helyezni. A nyilvánosság elé a világbajnokság után áll majd, és akkor mondja el a pontos terveit.

"A mi feladatunk, hogy az esetleges pótlásáról mindenképpen gondoskodjunk" – szögezte le Szabó, aki szerint legkésőbb januárra végleges lesz az ETO kerete a következő idényre.

 

 

Fotó:  AFP/JURE MAKOVEC