Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Sokmillió éves lábnyomokat (de úgy általában lábnyomokat) az ember nem valamilyen a tetején, hanem inkább az alján szokott keresni. A Castelbouc barlangban viszont épp a fejük fölött bukkantak kutatók egy elképesztő leletre.

Dél-Franciaországban, Lozère-ben a Castelbouc barlangban bukkantak paleontológusok egy egészen meglepő leletre: egy eleddig ismeretlen titanoszauruszfaj lábnyomára a barlangcsarnok mennyezetén. A lábnyom a titanoszauruszok egy eleddig ismeretlen fajtájához tartozik és 166-168 millió évvel ezelőttinek becsülik a kutatók.
A titanoszauruszok voltak a legnehezebb élőlények, melyek valaha jártak a Földön: száz és kétszáz tonna közöttire becsülik a tömegüket.
A megtalált 38 lábnyomok 1,2 méter hosszúságúak, a kutatók szerint pedig három dínótól származik, akik még vándorlásuk során nyomták a sáros földbe akkor, mikor az még egy vízparti szakasz volt.


Az évmilliók és földtani változások ezután elsüllyesztették a nyomokat fél kilométerre a föld alá, melyek most egy barlang plafonján láthatók.