Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Django újra elszabadult!

A rutinos szolgálati kutya ezúttal sem tévedett. Segítségével a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai több mint kétezerötszáz doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak Hegyeshalomnál. 

A pénzügyőrök először egy német személyautót ellenőriztek az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán. Django szimata nem csalt; jelzése után, a jármű középső és hátsó merevítő oszlopaiból, a padlóból és a műszerfalból több mint ezer doboz cigaretta került elő.

A cigaretta- és kábítószerkereső kutya néhány órával később, az autópálya ugyanezen szakaszán egy bolgár járműben jelzett. Az autó oszlopaiban és a kárpit alatt háromszázhúsz doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek el.

Django lelkesedése az este közeledtével sem csökkent, amikor egy kisbusz belsejében fogott szimatot. A kisbusz tetőkárpitjából és egy vízmelegítő tartályból ezerkétszázötven doboz cigaretta került elő.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a közel öt és félmillió forint értékű füstölnivalót lefoglalták, és az elkövetőkkel szemben jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.