Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

EB 2024: Győzelemmel kezdett a címvédő

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Legyőzte Albániát az olasz labdarúgó válogatott a B-csoport nyitómeccsén.

A mérkőzést az albánok kezdték jobban, akik Nedim Bajrami góljával már a 22. másodpercben megszerezték a vezetést. Ez volt az Európa-bajnokságok történetének eddigi leggyorsabb gólja. A többnyire védekezésre berendezkedő albánok azonban nem sokáig örülhettek, hiszen előbb a 11. percben Bastoni egyenlített, majd a 16. percben Barella góljával már az olaszok vezettek. A címvédő innentől kezdve nem is engedte ki a kezéből a mérkőzést, magabiztosan adogadták a labdát a láthatóan kontrákra berendezkedő albánok ellen. Az eredmény már nem is változott, 2-1-re győztek az olaszok.

A csoport másik mérkőzésén a spanyol válogatott a vártnál talán könnyebben győzött a Luka Modric vezette horvátok ellen.

A 3-0-s spanyol győzelem már a féidőre kialakult. A gólokat Alvaro Morata, Fabian Ruiz és a BL-döntőben is betaláló Dani Carvajal szerezték. A horvát válogatott a második félidő végén még egy 11-est is elrontott, így az előző vb bronzérmesének jelentős javuláson kell átesnie a soron következő albánok elleni meccsre, ha vérmesebb reményekkel érkeztek az eb-re.