Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kevesen tudhatnak magukénak ilyen hosszú és sikeres énekesi pályát, mint a skót felmenőkkel rendelkező brit énekes és dalszövegíró, Rod Stewart (1945).  A több, mint öt évtizedes pályafutása során generációja egyik legjobb énekeseként vonult be a köztudatba. Június 22-én pedig egy különleges show-val ismét fellép Budapesten is, az MVM Dome-ban – tudhatjuk meg az aréna hivatalos oldaláról. A koncert az énekes utolsó világkörüli turnéjának keretében valósul meg.

A jellegzetes érces hangjáról és egyedi stílusáról ismert énekes zenéje a rock, a soul, a blues, a folk és az R&B elemeit egyaránt hordozza, ennek a változatosságnak, sokoldalúságnak köszönhetően azon kevés sztárok közé tartozik, akik karrierjük minden évtizedében a listák élére került. Rod az egyik legelismertebb és a világszerte mintegy 250 milliós lemezeladásával a legtöbb albumot eladó előadók közé tartozik. Az előadó nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint például a Baby Jane, a Maggie May, a Da Ya Think I'm Sexy?, a The First Cut Is The Deepest, a You're in My Heart, a Forever Young, az I Don't Want To Talk About It és a Sailing. Zenei munkásságáért rengeteg elismerést kapott, bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be, ASCAP Dalszerzői-, majd 2005-ben Grammy-díjat is kapott a Stardust: The Great American Songbook, III.– nak köszönhetően a Legjobb hagyományos popalbum kategóriában, valamint 2016-ban a lovagi címmel járó Sir megszólítást is kiérdemelte.