Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Most látogatható a Postapalota tetőterasza.  A Magyar Nemzeti Bank tulajdonában lévő, a Pénzmúzeumnak is helyet adó egykori Postapalota tetőterasza, már fogadja a látogatókat.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz

A megnyitás célja, hogy a látogatók még szélesebb körben megismerhessék az épületet. Ugyanezen  céllal adták át az „Évszázados értékünk –Korcsolyapályától a Pénzmúzeumig” című új, időszaki kiállítást is. Ennek központi alakja Sándy Gyula építészmérnök, aki 100 éve tervezte meg a Széll Kálmán tér és Buda ikonikus épületét.

Sándy gyermekkorának kedves várai voltak a Murány vára, a trieszti Miramare-kastély. Ezen hatások pedig főművé,  a Postapalotán is látszanak. Az épület bástya szerű alkotás.

Az ingyenesen felkereshető Pénzmúzeum Panoráma Terasz a nyáron a múzeum látogatói számára érhető el. A látogatási idő a múzeum nyitva tartásához igazodik, kivéve a Múzeumok Éjszakáján. Június 24-én ugyanis délután 4 és éjfél között vezetett túra keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a ház és a terasz érdekességeivel.

(forrás: turizmus.com, fotó: Pénzmúzeum)