A manchesteri rapper, Aitch új albumának promója került fel arra a falra, ahol addig egy Ian Curtist ábrázoló graffiti volt. Lett is balhé, de már közel a megoldás.

Még 2020 októberében készült el Manchesterben az a tűzfal, amelyen Ian Curtis, a Joy Division énekese látható. Curtisnél kevés nagyobb manchesteri ikon létezik, így joggal gondolhatták a városban élők, hogy az Akse P19 által készített falfestményt nem piszkálja senki. 

Az eredeti kép, amit Akse festett

Főleg azért, mert az emlékfal létrejöttét a városi önkormányzat is támogatta, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészség fontosságára (Curtis 1980-ban öngyilkos lett 23 évesen).
Azonban a helyi rapper, Aitch új albumának promóját intéző ügynökség nem így gondolta, mert az előadó megjelenését hirdető kreatívval festették át a tűzfalat. A Twitterre kikerülő képek miatt hamar híre ment a szentségtörésnek, így aztán maga Aitch írta ki Twitterére, hogy azonnal intézkedik az ügyben. 
A rapper nem is tudott az akcióról, és hozzátette, soha nem sértené meg egy ekkora helyi legenda örökségét. 
A Joy Division egyik tagja, Peter Hook egy köszönömmel fogadta a bocsánatkérést, úgyhogy a jelek szerint hamarosan visszakerülhet az Ian Curtist ábrázoló falfestmény a tűzfalra.
Forrás: Akse P19