Egyedi színfolt a hazai könnyűzenében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 Honeybeast  is koncertet ad április végén Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyének, a Budapest Parknak nyitóhétvégéjén. Az zenekar 2005-ben alakult Szegeden – Honey Bee néven -, első nagy sikerét 2010-ben érte el a Portugál című dallal. Jelen felállásban 2011-től zenélnek, ekkor került a csapatba az új basszusgitáros, a billentyűs-vokalista és az egyedi színt hozó jazzénekesnő, Tarján Zsófi is.

A platina- és háromszoros aranylemezes akusztikus együttes már visszatérő fellépője a Parknak.

" A Budapest Parkban játszani mindig egy ünnep számunkra." – nyilatkozták korábban.

Az ország igazán a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának, A Dal-nak köszönhetően ismerte meg őket. Ezen az egyik legnépszerűbb slágerük, A legnagyobb hős közönségszavazással egészen a döntőig, a legjobb 8-ig jutott, a MAHASZ eladási toplistáján pedig az 1. helyen szerepelt. 

Sikerük, egyediségük titka a fanyar humor mellett, hogy több stílusú rock és funky zenét játszanak, de szívesen ötvözik a popzenét a komolyzenével is. Dalaikon keresztül az érzelmek holisztikus utazásán vehetünk részt. Dolgoztak már együtt Palya Beával, a New Level Empire-rel és Paulinával is. A Legyen tánc! turné keretében pedig a Szegedi Kortárs Balett táncosaival álltak közös színpadra.

Nemes gesztusként korábbi koncertjük bevételének egy részét az esélyegyenlőségért küzdő MáSzínháznak ajánlották fel. Az alkotóközösség tagjaival az Idevaló című számuk klipforgatásán ismerkedtek meg.

Több dalukat jelölték már Fonogram-díjra, idén a Csupaszív / Póker került be.

Az egyik alapító tag, Bencsik-Kovács Zoltán 2015-ben Artisjus-díjban részesült.