Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mathias Corvinus Collegium könyvára egy éve nyitotta meg kapuit, de máris felveszi a versenyt a nagyobb hazai egyetemek könyvtáraival.

Újdonság a könyvtárban

A több mint húszezer kötetes könyvtárban harmincezer online folyóirat és 265 ezer e-könyv várja az olvasókat, akik negyven előfizetett elektronikus adatbázisban is kutathatnak. Januártól további digitális újításokat vezet majd be az intézmény. A Liberty Library Management System új szintre emeli a könyvtárhasználat élményét.

A tudományos életbe való bevezetés a cél

A Liberty könyvtárkezelő rendszer hatékony funkciókat kínál az egyszerű használat mellett. Lehetővé teszi például azt, hogy a modern kommunikációs eszközükön keresztül bárhol, bármikor elérjék az olvasók a számukra fontos információkat. Az intézmény kiemelten törekszik arra is, hogy diákjait minél jobban bekapcsolja a nemzetközi tudományos életbe, számos külföldi egyetemi könyvtárral alakított ki együttműködést.

Hétköznaponként reggel kilenc és délután öt óra között vannak nyitva a Tas vezér úti épület olvasótermei, amelyek egyszerre mintegy ötven hallgatót és oktatót tudnak fogadni.