Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Egymillió forintos ösztöndíjat írt ki a Széchenyi István Egyetem

Ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti tanulmányaiban a győri Széchenyi István Egyetem. 

Az elsőéves nappali tagozatos hallgatóknak szóló ösztöndíjat első ízben tavaly hirdették meg. Akkor 15 fiatal egyszeri százezer forintos támogatást kapott, az idén pedig már ötvenen tíz hónapon át részesülhetnek havi százezer – vagyis összesen egymillió – forintos juttatásban, közölte az intézmény.

A Gólya-ösztöndíjra a 2023/24-es tanév őszi félévében a Széchenyi István Egyetem bármely alapképzési, mesterképzési vagy osztatlan képzési nappali tagozatos szakjára első alkalommal beiratkozott hallgatók jelentkezhetnek. 

Az ösztöndíjra azok pályázhatnak, akiknek érettségi bizonyítványának átlaga 4,0 vagy annál magasabb volt. Az elbírálásnál előnyt jelent a közép- vagy felsőfokú nyelvvizsga, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért helyezés, illetve egyéb releváns tanulmányi, szakmai versenyen elért eredmény. Ugyancsak figyelembe veszik a kiemelkedő sporttevékenységet és a szociális rászorultságot is.  

Pályázni október 13-ig lehet.

További részletek a Széchenyi István Egyetem honlapján olvashatók. 

Forrás: Széchenyi István Egyetem
Fotó: Dudás Máté