Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Rájárt volt anyósa bankkártyájára

Vádat emelt a Győri Járás Ügyészség egy férfi ellen, aki 135 esetben engedély nélkül használta volt anyósa bankkártyáját, amivel több mint 4,1 millió forint kárt okozott.

A vádirat szerint a jelenleg 44 éves férfi még 2007-ben kötött házasságot és feleségével együtt anyósa győri otthonába költözött. Miután elváltak, volt felesége 2009-ben ugyan elköltözött az ingatlanból, a férfi azonban lakhatási nehézségeire hivatkozással 2020. év végéig ott maradt.

Ezen időszak alatt a férfi 135 esetben használta engedély nélkül volt anyósa bankkártyáját készpénz felvételekhez, vásárlásokhoz, sportfogadásokhoz. Ezzel a sértettnek összesen 4.155.006 forint kárt okozott, közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Az ügyészség a férfit információs rendszer felhasználásával, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolta meg. A büntetési tétel egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés lehet, az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Fotó: Pixabay