Nemzetközi sajtófigyelés – Egyre kevesebben használják a tömegközlekedési eszközöket Bécsben

Koronavírus rendkívüli

Az Amazon alsó-ausztriai központjában bukkantak új fertőzöttekre és egyre kevesebben használják a tömegközlekedési eszközöket Bécsben. Mutatjuk a nemzetközi híreket. 

Levélben és csomagban érkezik a koronavírus. Akár ezt is feltételezhetnénk annak alapján, hogy egy hete a hagenbrunni postaelosztóban, szombatról vasárnapra virradóan pedig az Amazon alsó-ausztriai központjában bukkantak új fertőzöttekre, utóbbi helyszínen nyolcra. Mindannyian Bécsben élnek, velük egy nap alatt 45-tel nőtt a betegek száma az osztrák fővárosban. A Heute cikke szerint 28-an közvetlen környezetükben kapták el a kórt, a többiek a cégeknél elvégzett szűrővizsgálatokon akadtak fent.

Egyre kevesebben használják a tömegközlekedési eszközöket Bécsben. A Wiener Linien tájékoztatása szerint a járvány előtti időszakhoz képest felére csökkent az utasok száma. Azért nem mernek buszra, villamosra, vagy metróra szállni, mert tartanak a fertőzéstől, többüket pedig a kötelező maszkviselés riaszthatja vissza. A közlekedési vállalatnál úgy látják, a jelenségnek anyagi okai is lehetnek, hiszen a családok jelentős részénél csökkentek a bevételek. Ezzel szemben a forgalom nem lett kisebb az utakon, így az a valószínűbb, hogy aki teheti, inkább saját autóját használja.

Szerkesztő, riporter