Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nemzetközi sajtófigyelés – Újra kinyitja határait Ausztria a szomszédos országokból érkezők előtt

Újra kinyitja határait Ausztria a szomszédos országokból érkezők előtt és bulizókra csapott le a rendőrség Németországban. Mutatjuk a nemzetközi híreket. 

Újra kinyitja határait Ausztria a szomszédos országokból érkezők előtt. Az ORF azt írja, június 15-től Németország, Svájc és Liechtenstein felé, illetve felől lesz szabad az út, de visszaáll a rend a magyar, szlovák, a cseh, később pedig a szlovéniai átkelőknél is. Olaszország már szerdától feloldja a beutazásra vonatkozó korlátozásokat, aminek Ausztriában kiemelt figyelmet szentelnek. Nem véletlen, hiszen a koronavírus-járvány egyik európai gócpontjának Lombardia, illetve Észak-Olaszország számított.

Ismét bulizókra csapott le a rendőrség Németországban, írta meg a Focus. Az eset Stuttgartban történt, ahol több mint 500-an szórakoztak a kastély előtti téren. Az egyenruhások először hangosbeszélőn próbálták jobb belátásra bírni a fiatalokat, akik erre válaszul üvegekkel dobálták meg a hatóság embereit, illetve autóikat. Végül több mint egy tucat rendőr érkezett a helyszínre, és vetett véget a tiltott összejövetelnek.