Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Egyre több strand nyit meg az országban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tavaszias időben egyre több strand nyit meg az országban.

Elkezdődött a szezon a többi közt Velencei tónál is. Az ország második legnagyobb tava megújuló strandokkal és kikötői létesítményekkel várja a látogatókat idén nyáron. A hajósoknak és a fürdőzőknek is jó hír, hogy a tó vízszintje január elseje óta 40 centimétert emelkedett. A tó így jobb helyzetből várja a nyári kánikulai időszakot, amikor akár napi egy centiméternyi víz is elpárologhat.

A pünkösdi hétvégén kinyitnak Miskolc szabadtéri fürdői

Újra kinyitnak Miskolc szabadtéri fürdői, amelyeket októberben az energiaválság, a magas gáz- és villamos áram árak, valamint a növekvő infláció miatt a Miskolci Fürdők Kft. kénytelen volt bezárni.

A város és a Miskolc Holding Zrt. között az elmúlt hónapok folyamatos tárgyalásainak köszönhetően május 27-én megnyithatja kapuit a Selyemréti Strandfürdő és a miskolctapolcai szabadtéri strand is. A fürdők minden kültéri medencéje üzemelni fog, és a pünkösdi hétvégére gyerekprogramokkal is készülnek majd a szervezők.