Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A közösségi médiából és 250 ezer más hírforrásból szedi össze az MI, hogy mi lehet érdekes téma, de ez csak az egyik része a dolognak.

Ha a mesterséges intelligencia képes beszédet vagy sikeres belépőtesztet írni, s percek alatt letenni az orvosi szakvizsgát, akkor felmerül a kérdés, vajon miért ne tudna rádióállomást is működtetni? Erre kereste a választ az ohiói Cleveland-ben működő cég, a Futuri.
Az Interesting Engineering szerint a vállalat sajtóközleményéből kiderül, hogy előálltak az első, mesterséges intelligencia alapú, lokális igényekre és trendekre szabott rádiós tartalomszolgáltatással, amit úgy kell elképzelni, mintha maga a ChatGPT ülne a rádió stúdiójában.

A RadioGPT a GPT-3 nyelvi modellt egyesíti a Futuri AI-vezérelt tartalomkeresőjével, a TopicPulse-szal, valamint egy szintén MI alapú hangtechnológiával, az eredmény pedig egy olyan rádióadás, amely azonnal alkalmazkodik a helyi igényekhez és trendekhez.

Ehhez a RadioGPT a Facebookot, a Twittert, az Instagramot, illetve több mint 250 ezer hírforrást vesz alapul, majd ezekről szedi össze a legfontosabb információkat – derül ki a Portfolio beszámolójából.
Ezután a GPT-3 technológia segítségével elkészíti az adás forgatókönyvét, amit a mesterséges intelligencia később hanganyaggá alakít, a rádióállomások pedig több hang közül válaszhatnak az egy-, két- vagy háromszemélyes műsorokhoz.